Inga och Mirco


"Bröllop är en stor händelse i livet och det var givetvis för mig en stor ära att vara brudtärna till min väninna Inga och hennes numera man Mirco den 10 september 2010. Att dessutom få vara med och gestalta dekorationen blev extra roligt.

Vi känner varandra sedan fyra år tillbaka då vi flyttade in i samma hus. Ett grannskap som mycket snabbt växte till vänskap. Jag har sedan många år ett starkt intresse för svensk inredning och design och delar gärna med mig av mina idéer. För att hitta lite tips och idéer gick jag in på olika internetsidor och via en blogg fann jag Calligraphens hemsida. Jag tyckte genast om deras breda och stilfulla sortiment och det föll också Inga i smaken. Eftersom vi har samma smak erbjöd jag henne dessutom att låna min egen bröllopsklänning. "Det var den största bröllopspresenten att få bära Lindas bröllopsklänning som visar att vi har en speciell vänskap"- Inga

Eftersom jag tycker om att vara kreativ föreslog jag till bruden att vi själva skulle försöka gestalta det mesta av dekorationen. Därmed växte den ena efter den andra idén fram. Vi bestämde oss för att beställa banderollen och etiketter i layouten H, namnen i gammeldags typsnitt och datumet i ett rakt typsnitt som kontrast - blått och vitt för att få ett stiligt maritimt tema. Det passade utmärkt för ett bröllop vid vattnet. Banderollen fick en vacker plats på tårtbuffen. Funderingen var hur vi skulle få den stående och vi bestämde oss för att klistra den på frigolit för att få lite mer stabilitet. Vi klistrade själva till de svarta kanterna med hjälp av papp och fick en fin kontrast till den vita bakgrunden.

Etiketterna klistrade vi på transparent papper som vi hade gjort som strutar. Där i la vi rosblad som gästerna kastade över brudparet. Strutarna var även mycket omtyckta av gästerna.Vi hade gjort egna placeringskort där vi även använde etiketterna, likaså på menykorten. Etiketterna blev dekorativa på de små glasflaskorna med mintpastiller som give-away till alla gäster.

Det var otroligt roligt att på resans gång och få fram så fina saker. Det var lite speciellt eftersom det även skulle vara en överraskning för brudgummen. Tack vare de fina produkterna från Calligraphen och vår kreativitet blev det en mycket omtyckt och vacker dekoration."


Text: Linda Schlichter
Foto: Traumfoto Sylt / Privat - Linda Schlichter