Frågor & Svar

Här hittar du de vanligaste frågorna som vi brukar få.
Har du andra frågor är du välkommen att ringa vår kundservice.


Ingår kuvert i kortpriset?

Kuvert ingår inte i priset. När du lägger en order på ett kort i webshopen så kommer det bland de andra alternativen även finnas möjlighet att välja kuvert till. Priset för kuvertet står utsatt, vanligtvis 3 eller 4 kr/st. I vår katalog finns alltid tillhörande kuvert med på sidan för kortet.

Ingår tryck i kortpriset?

Tryck ingår i priset på vissa kort. När tryckkostnaden tillkommer är det en engångskostnad oavsett vilket antal kort du vill köpa och det finns olika typer av tryck att välja mellan. Inbjudningstexten är texten som står inuti kortet. Priset är detsamma oavsett om du beställer 10 kort eller 100 kort. Utsidestryck är det tryck som du kan beställa och få på utsidan; vanligast är det era namn och datum eller en layout.
Priserna för alla tryckmöjligheter hittar du längst ner på den här sidan.

Vad är skillnaden på de olika tryckmöjligheterna som färgtryck, folietryck och prägling?

Färgtryck är ett vanligt tryck i där du väljer bland våra tryckfärger. Folietryck är ett tryck med folie istället för färg. Det är blankt och ser mycket exklusivt ut. Det finns många foliefärger att välja bland.
Prägling däremot har ingen färg alls utan är endast upphöjt ur pappret. Man tittar gärna en gång extra på ett präglat kort och drar med fingret över präglingen. Ger ett stilrent och snyggt intryck av ditt kort. Nu har vi dessutom utökat tryckmöjligheterna med folieprägling som kombinerar den exklusiva känslan av folie och prägling. Präglingen gör trycket upphöjt och folien gör det blankt i den foliefärg som du väljer. Du kan gärna beställa prover för att få se skillnaden.

Vad är en passepartout?

En passepartout är den "ram" som man köper till korten ifall man ska ha dem som fototackkort.

Hur lång är leveranstiden?

När vi fått din beställning tar det mellan1-5 arbetsdagar innan vi skickar den till dig. Hur snabbt vi kan skicka den, beror på vad du beställt. Vissa produkter kan vi skicka direkt, andra produkter, som ska tryckas eller monteras tar lite längre tid.
Om du vill veta hur lång tid just din beställning tar kan du kontakta oss: kundservice@calligraphen.se
Vi skickar ett SMS-meddelande till dig när din beställning skickas från oss.
Posten tar mellan 1-2 dagar för att leverera din beställning.


Vad är ett korrektur?

Det är det färdiga förslaget på ert tryck; hur det kommer att se ut. Ni får det mejlat till er eller skickat på ett A4 via vanlig post, så att ni kan läsa igenom det och se att allt stämmer och att ni är nöjda. Beställer ni ett festprogram så ingår alltid första korrekturet i priset. Därefter kostar mindre ändringar 100 kr och för större ändringar utgår en kostnad för originalarbete med 650 kr/timme.
Observera att oavsett vilket språk din text är på så är det er skyldighet att kontrollera stavning etc. Calligraphen tar inget ansvar för fel på texter om korrekturet godkänts.

 


Vår kundservice svarar på alla frågor du har, vi är experter på bröllopskort sedan 1989.