Byten, returer & reklamationer

Ångerrätt

Du har 14 dagars returrätt på oanvända produkter i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Vi tar inte ut någon returavgift när du returnerar men du betalar själv för frakten tillbaka enligt Postens portotabell. Återanvänd gärna kartongen som produkten kom i för att returnera. Har du inte kvar kartongen går det givetvis bra att skicka produkten i något annat emballage. Viktigt är att du packar produkten väl och bifogar följesedeln eller annan information där ordernummer och kunduppgifter tydligt framgår. Saknas den informationen kan vi inte se att returen kommer från dig.

Den lagstadgade ångerrätten gäller inte för varor som har beställts med en personlig prägel genom t.ex. tryck, gravering, foliering, montering etc. Vi återbetalar via Klarna vad du betalt, exklusive dina utlägg för returfrakt, inom 14 dagar förutsatt att du häver hela ordern och varorna du köpt omfattas av den lagstadgade ångerrätten.

Ingen affär är avslutad förrän du fått och godkänt dina varor. Du ska vara helt nöjd, annars får du pengarna tillbaka.

Returer skickas till:

Calligraphen International AB
c/o JustNu
Kardanvägen 25
461 38 Trollhättan

Utökad returrätt

Calligraphen erbjuder även returrätt för varor som inte omfattas av den lagstadgade ångerrätten. Du kan därför även returnera en vara som anpassats för dig med personligt tryck, gravering. Vid retur enligt den utökade returrätten betalar vi tillbaka värdet på den eller de varor du returnerat via Klarna. Kostnader för returfrakt, faktura-, frakt- eller expeditionsavgift debiteras dig som kund.

Delretur

Väljer du att endast returnera en del av din order betalar vi tillbaka värdet på den eller de varor du returnerat. Kostnader för returfrakt, faktura-, frakt- eller expeditionsavgift debiteras dig som kund. Detta gäller både varor som har lagstadgad ångerrätt samt utökad returrätt.

Retur vid Fakturabetalning

Har du valt att betala med faktura är det viktigt att du flyttar fram fakturans förfallodatum. Det gör du enkelt på klarna.se
När vi har mottagit returen krediteras beloppet för den/de produkter du har returnerat. Vi skickar inte ut en ny faktura med korrigerat belopp utan du reglerar själv beloppet och betalar in resterande belopp på aktuellt OCR-nummer. Viktigt är att du betalar in resterande belopp först efter det att du har mottagit ett e-mail från oss där vi tackar för din retur. Är ordern betald kontaktar Klarna dig för återbetalning inom 14 dagar.

Handlar du som företag och har skickat en retur ska du betala in din faktura som vanligt. När vi har mottagit returen kommer Klarna att skicka en kreditfaktura. Kreditfakturan kan du använda antingen via betalfil eller meddela Klarna vilken faktura du vill avräkna summan mot.

Ångerrätten gäller inte defekta eller felaktiga varor. Är produkten defekt eller felaktig är du istället välkommen att göra en reklamation.

Hur lång ångerrätt har jag?

Du har 14 dagars returrätt på oanvända produkter i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Ångerrätten gäller inte defekta eller felaktiga varor, då detta istället är en reklamation.

Kostar det något att returnera?

Vi tar inte ut någon returavgift när du returnerar men du betalar själv för frakten tillbaka enligt Postens portotabell.

Hur gör jag när jag returnerar?

Återanvänd gärna kartongen som produkten kom i för att returnera. Har du inte kvar kartongen går det givetvis bra att skicka den i något annat emballage. Viktigast är att du paketerar returen väl och bifogar följesedeln eller annan information där ordernummer och kunduppgifter framgår. Saknas den informationen kan vi inte se att returen kommer från dig. Observera att vi inte kan acceptera returer med andra fraktbolag än Posten.

Vad händer med fakturan/betalningen när jag returnerar?

Har du valt att betala med faktura är det viktigt att du flyttar fram fakturans förfallodatum. Det gör du enkelt på klarna.se.

När vi har mottagit returen krediteras beloppet för den/de varor du har returnerat. Vi skickar inte ut en ny faktura med korrigerat belopp utan du reglerar själv beloppet och betalar in resterande belopp på aktuellt OCR-nummer. Viktigt är att du betalar in resterande belopp först efter det att du har mottagit ett e-mail från oss där vi tackar för din retur. Är ordern betald kontaktar Klarna dig för återbetalning inom 14 dagar.

Handlar du som företag och har skickat en retur ska du betala in din faktura som vanligt. När vi har mottagit returen kommer Klarna att skicka en kreditfaktura. Kreditfakturan kan du använda antingen via betalfil eller meddela Klarna vilken faktura du vill avräkna summan mot.

Bytesrätt

Fyll i retursedeln (bifogad i ditt paket) vad du returnerar och i förekommande fall vilka varor du önskar byta till istället. Varan skall vara väl emballerad så att inte skador uppstår och den får inte vara använd eller smutsig.

Observera att du är ansvarig för returförsändelsen tills dess att den kommer fram till oss. Vi rekommenderar att du använder dig av Postens tjänst "Skicka direkt", så att paketet är sökbart. Vi lämnar ej ersättning för paket som inte når oss.

Returförsändelse får inte sändas mot postförskott.

Ej uthämtade brev eller paket

För outlösta paket debiteras kostnaderna för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringskostnad - för närvarande 149 kronor.

OBS! Paket måste hämtas på servicestället inom 2 veckor, annars returneras det, allt enligt Postens nya regler.


Generellt vid retur (ångerrätt, returrätt, bytesrätt eller reklamation)

Fyll i retursedeln (bifogad i ditt paket) vad du returnerar och i förekommande fall vilka varor du önskar byta till istället. Varan skall vara väl emballerad så att inte skador uppstår och den får inte vara använd eller smutsig. Observera att du är ansvarig för returförsändelsen tills dess att den kommer fram till oss. Vi rekommenderar att du använder dig av Postens tjänst "Skicka direkt", så att paketet är sökbart. Vi lämnar ej ersättning för paket som inte når oss. Returförsändelse får inte sändas mot postförskott.

Hur gör jag när jag reklamerar?

Kontrollera att leveransen är korrekt – om inte, kontakta oss på kundservice via e-mail eller telefon så hjälper vi dig!

Har du fått en defekt/felaktig vara skickar vi dig en retursedel så att du kostnadsfritt kan returnera den defekta/felaktiga varan till oss. Vi skickar en ny vara utan extra kostnad förutsatt att den finns tillgänglig. Om vi inte kan ersätta dig med en ny vara gör vi en återbetalning till dig, när vi har fått den defekta varan i retur. En återbetalning görs till dig normalt inom 14 dagar. Viktigt är att du bifogar informationstexten som följer med din retursedel, så att vi ser att reklamationen kommer från dig.

Reklamation

Har du fått en defekt/felaktig/saknad produkt kontaktar du kundservice per e-mail kundservice@calligraphen.se eller telefon 08-66 56 801. Har du fått en felaktig/defekt produkt skickar vi dig en retursedel så att du kostnadsfritt kan returnera den till oss. Vi skickar en ny vara utan extra kostnad, förutsatt att den finns tillgänglig. Om vi inte kan ersätta dig med en ny vara, gör vi en återbetalning till dig när vi fått den defekta varan i retur. En återbetalning görs till dig normalt inom 14 dagar. Viktigt är att du bifogar informationstexten som följer med din retursedel så att vi ser att reklamationen kommer från dig.

Konsumentköplagen / Konsumenttjänstlagen/ARN ger dig rätt att reklamera en vara inom 3 år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Påtala eventuella fel inom skälig tid (enligt lag upp till 2 månader). Vid tvister som vi inte lyckas lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden. Vi följer alltid deras rekommendationer. Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.

Vid eventuell försening har du som kund rätt att häva köpet utan kostnad om du inte godkänner en ny föreslagen leveranstid. Om Calligraphen orsakat returen står vi givetvis för returfrakten, kontakta vår kundtjänst så skickar vi en adresslapp.

Är det fel på varan, eller är innehållet skadat kontakta Calligraphen på 08-66 56 801 .

Är paketet skadat, anmäl det direkt på utlämningsstället om du upptäcker felet när du hämtar ut varan. Upptäcker du det senare så kontakta Calligraphen på 08-66 56 801.


Returer skickas till:

Calligraphen International AB
c/o JustNu
Kardanvägen 25
461 38 Trollhättan