Alla kort för ditt bröllop

 

InbjudningskortInbjudningskort

På framsidan av inbjudningskortet kan era namn och datumet för bröllopet tryckas. Om vi ska trycka texten åt er kan ni välja mellan att få den tryckt i en färg eller att få den folierad eller att vi präglar den. Om ni inte vill göra en egen layout finns förslag på ett antal layouter. Läs mer under Vårt hantverk i menyn överst på sidan, under rubriken Layouter.

På insidan av kortet eller alternativt på en inlaga, dvs ett extra blad i kortet, trycks inbjudningstexten. Under Vårt hantverk i menyn överst på sidan kan du läsa mer om designade inbjudningar och textstilar under rubriken Designs och textstilar. Om texten trycks på en inlaga, fäster du den med en snodd eller tofs. Den kan även limmas in i kortet. I priset ingår kort och eventuella tillbehör som visas på bilden (t ex snodd, inlaga, applikation).

Formellt sett är det de som står för kostnaderna för bröllopet som också bjuder in till bröllopet. Betalar brudparet själva så bjuder de in och är det brudens föräldrar som betalar så är det de som bjuder in. I många fall är båda föräldraparen med och bekostar bröllopet och då bör de också stå med. Däremot bör man inte ha fler än två svarsmottagare. Enklast är det förstås om brudparet själva bjuder in. Det som ska finnas med på en inbjudan är plats, datum och tid för vigsel, plats för eventuell efterföljande middag och klädsel. Förslag på olika texter hittar du under rubriken Textförslag, under "Vårt hantverk" i menyn allra överst på sidagn. I de fall man ska ha en toastmaster kan det underlätta att skriva med hans namn och telefonnummer så att gästerna kan vända sig direkt till honom om de vill hålla tal eller hitta på någon annan underhållning.

Sätt ut Osa (om svar anhålles) så att gästerna meddelar om de kommer eller ej.

Se alla inbjudningskort


Save-the-date

Save-the-date

En trend som har växt sig allt starkare är save-the-date-kort. Detta används mycket i t ex USA och Storbritannien. Man skickar ut ett kort flera månader i förväg för att förvarna om att bröllopet kommer äga rum så att gästerna kan boka in det i almanackan i tid. Chansen är större att fler av gästerna kan komma om de har en möjlighet att planera in bröllopet i tid. Speciellt om bröllopet ligger under en tid då det är vanligt att människor är lediga och eventuellt bortresta. På kortet brukar man skriva en notering om att inbjudningskort kommer senare. Designs till save-the-date-texter hittar du här.

Se alla save-the-date kort

Informationskort

Informationskort

Om du har mycket information till dina bröllopsgäster kan det vara svårt att få plats med all text i inbjudningskortet. Då är det en bra idé att komplettera med ett informationskort. Informationskortet är ett ovikt kort i 150 gr papper som går att trycka på båda sidorna. Det kan vara vägbeskrivning och karta, information om boende, toastmaster, allergier eller annat. Informationskortet lägger du löst ihop med inbjudningskortet i kuvertet.

Se alla informationskort

Svarskort

Svarskort

Svarskort skickas ut tillsammans med inbjudningskortet. På svarskortet finns uppgifter om vilka och hur många som kommer, vigseldatum och osa-datum (om svar anhålles). I priset ingår förutom kortet dessutom förtryckta kuvert med adressen till de som sänt ut inbjudan. Tryckpriser och textförslag till svarskort hittar du längst ner på sidan Vårt hantverk som du hittar i menyn överst på sidan.

Se alla svarskort
Vigselprogram

Vigselprogram

Ett trevligt minne för gästerna kan vara vigselprogram från kyrkan. I ett vigselprogram står det vilka psalmer som ska sjungas och i vilken ordning alla delar av vigseln kommer. Man skriver också med namnet på vigselförrättare, eventuell solist och organist. Kyrkovärden eller marshalkarna hjälper till att dela ut programmen till gästerna när de anländer till kyrkan.
På första sidan av vigselprogrammet kan man sätta ut brudparets namn, datum och kyrka. Själva programtexten trycks sedan på en inlaga, som monteras i kortet med en snodd eller en tofs. Programtexten kan tryckas på två sätt, HÖG eller LÖP. I tryckpriset ingår tryck av text på mittuppslaget av inlagan. Mot extra tillägg kan vi trycka på baksidan av inlagan. Texten på inlagan i vigselprogrammet trycks alltid med textstil nr 53, Times Roman. Den är snygg, tydlig och lätt att läsa. I priset ingår kort, inlaga och en snodd i guld eller silver.

Se alla vigselprogram
Festprogram

Festprogram/Sånghäfte

Bara fantasin sätter gränsen för innehållet i festprogrammet; menyn kan visas på första sidan, många väljer att ha en bordsplacering över alla gäster på mittuppslaget och kanske en liten presentation av varje gäst. Festprogrammet kan även innehålla foton, knep och knåp om brudparet, roliga historier eller söta kärleksdikter, ett trevligt minne för gästerna att spara efter bröllopsfesten.

De här korten är perfekta som omslag med en eller flera inlagor. I festprogrammen passar A4-papper som inlagor och du monterar dem enkelt med en snodd.

Vi kan trycka omslaget åt dig på en mängd olika sätt. Om du vill att vi trycker dina inlagor så kontakta vår kundservice. Vi kan även vika och häfta dina festprogram eller sånghäften.

Se alla festprogram
Läs mer om festprogram här
Placeringskort

Placeringskort

De allra flesta placeringskorten är dubbla kort som kan stå på bordet. De kan beställas både med och utan tryck. När ni beställer tryck av namn på placeringskorten ingår tryck av valfri symbol i priset. Titta under rubriken Symboler under "Vårt hantverk" som du hittar i menyn överst på sidan, för att se vilka symboler det finns att välja mellan. I priset ingår endast kort.

Se alla placeringskort

Meny

Meny

Ett menykort ger information till gästerna om dagens eller kvällens meny. Gästerna kan då enkelt se vad som kommer att serveras dem. I priset ingår endast kort. Designs till menytexter hittar du här.

Se alla menykort

Servetter

Servetter

Du kan få dina servetter personliga genom att beställa tryckta servetter med namn och vigseldatum samt en valfri symbol. Du kan också välja en layout.

Se alla servetter
Fototackkort

Fototackkort

Till fototackkortet finns det en passepartout (ramen i kortet) som limmas in i kortet eller också limmar du fotografiet direkt i bröllopskortet. För 2:-/st kan du få passepartouterna limmade i korten. I priset ingår kort och en passepartout.

Se alla fototackkort

Kuvert med returadress och sigill

Kuvert med returadress

En tryckt returadress på fliken bak på kuvertet, är bästa sättet att veta vilka inbjudningar som inte nått mottagaren. De inbjudningarna kommer att returneras till er. Returadressen trycks centrerad på kuvertets klaff, i samma textstil och tryckfärg som tillhörande kort.

Sigill

Med sigill försluter du dina kuvert snabbt och enkelt. Kuvertet blir dessutom extra elegant. Vissa sigill kan beställas med ett personligt tryck.

Se alla sigill

Tryckta gästnamn

Tryckta gästnamn

Beställ kort och kuvert med era gästers namn. Mycket snyggt, personligt och minnesvärt för era gäster. Tryck gästnamn på placeringskort, inbjudningskort, kuvert och menykort.
Om ni väljer att trycka gästernas namn på menykorten fungerar de även som placeringskort. Det är enkelt att beställa och vi har samma snabba leveranstid som på övriga kort.

Läs mer HÄR om hur du skickar oss en fil med gästernas namn.